ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 211 1818050

Η EKO σας ανοίγει την όρεξη για BBQ!

Αποκτήστε τη σειρά ποιοτικών εργαλείων BBQ της Carl Schmidt Sohn με έκπτωση έως 70%.

Η ΕΚΟ, η Carl Schmidt Sohn και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ενώνουν τις δυνάμεις τους και μια νέα προωθητική ενέργεια ξεκινά στα πρατήρια της ΕΚΟ! Σήμερα και έως τις 20 Σεπτεμβρίου, με κάθε αγορά καυσίμων ΕΚΟ συλλέγετε κουπόνια, για να αποκτήσετε με έκπτωση έως και 70% τη σειρά ποιοτικών εργαλείων BBQ με την υπογραφή της Carl Schmidt Sohn.

Μάθετε πώς!
Κάθε φορά που ανεφοδιάζετε το όχημά σας, λαμβάνετε ένα (1) κουπόνι για κάθε 10€ αγοράς καυσίμων. Με αγορά καυσίμου 20€ δύο (2) κουπόνια, με 30€ τρία (3) κουπόνια κοκ.

Συγκεντρώνοντας πέντε (5) κουπόνια, μπορείτε να αποκτήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο της επιλογής σας σε προνομιακή τιμή σύμφωνα με την προσφορά, ενώ συγκεντρώνοντας οκτώ (8) κουπόνια, μπορείτε να αποκτήσετε τη φορητή ψησταριά κάρβουνου με έκπτωση 50%.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 με τέλος εξαργύρωσης κουπονιών στις 11 Οκτωβρίου 2019.

Ανακαλύψτε τα προϊόντα που θα σας συνοδεύσουν σε όλες τις BBQ στιγμές σας σε ένα πρατήριο ΕΚΟ.

Δείτε τη λίστα των πρατηρίων εδώ!

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις τιμές των προϊόντων πριν και μετά την έκπτωση:

























Εσείς, τι θα ψήσετε;

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου χρησιμοποίησε τα εργαλεία και προτείνει δύο συνταγές για τους λάτρεις του κρέατος, αλλά και των λαχανικών!

#1 BBQ spare ribs μαριναρισμένα με ουίσκι


Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Για 4 άτομα










Υλικά
2 κιλά spare ribs χοιρινά

Για την μαρινάδα ουίσκι:

100 γραμμάρια ουίσκι 
100 γραμμάρια σόγια σος
75 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
75 γραμμάρια μουστάρδα Dijon 
50 γραμμάρια κέτσαπ
35 γραμμάρια μελάσα
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλιές χυμό λάιμ
8 γραμμάρια τζίντζερ ψιλοκομμένο
20 γραμμάρια σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα, το ουίσκι, την σόγια σος, την μαύρη ζάχαρη, την μουστάρδα Dijon, την κέτσαπ, την μελάσα, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ, το ψιλοκομμένο τζίντζερ, το σησαμέλαιο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαύρη ζάχαρη.

Τοποθετείτε τα pork ribs μέσα στην μαρινάδα, η οποία ιδανικά πρέπει να τα σκεπάζει, κλείνετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ανάβετε το BBQ σε δυνατή φωτιά, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά, αποσύρετε τα spare ribs από την μαρινάδα, την οποία και κρατάτε, και θωρακίζετε καλά τα spare ribs στο BBQ.

Όταν πάρουν χρώμα και θωρακιστούν, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοψήνετε τα spare ribs γυρνώντας ανά χρονικά διαστήματα και αλείφοντας τα με την μαρινάδα, με την βοήθεια ενός πινέλου.

Όταν τα spare ribs είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το BBQ και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 8-10 λεπτά πριν τα κόψετε.


#2 Burger μανιταριών με βουτυράτη σάλτσα και spread αβοκάντο



Χρόνος προετοιμασίας: 25 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 8-10 λεπτά
Για 4 άτομα











Υλικά

4 burger buns
4 portobello
4 πλευρώτους
2 μικρά αγγουράκια
2 καρότα
160 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια χυμό λεμόνι
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού
Για την βουτυράτη σάλτσα:
2 κουταλιές νερό
250 γραμμάρια βούτυρο σε μικρά κυβάκια
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Για το spread αβοκάντο:
2 αβοκάντο, ώριμα
2 λάιμ
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεσαία τομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα 160 γραμμάρια ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο θυμάρι, τις φέτες σκόρδου, την μαύρη ζάχαρη, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα σε μικρά, λεπτά μπαστουνάκια και με ένα μαντολίνο κόβετε τα αγγουράκια σε λεπτές φέτες κατά μήκος.

Τοποθετείτε το αγγούρι και το καρότο σε δύο μπολ, μοιράζετε ισομερώς την μαρινάδα με το λεμόνι και την μαύρη ζάχαρη, και ανακατεύετε καλά.

Για το spread αβοκάντο, κόβετε στην μέση τα αβοκάντο, αφαιρείτε το κουκούτσι, τα καθαρίζετε εξωτερικά και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Λιώνετε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι και προσθέτετε το κρεμμύδι, την τομάτα, τον κόλιανδρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.

Ανάβετε το BBQ σε δυνατή φωτιά, λαδώνετε τα portobello και τα πλευρώτους και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνετε τα πλευρώτους για 6-8 λεπτά και τα portobello για 6 λεπτά συνολικά, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Όση ώρα ψήνονται τα μανιτάρια, τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω στο BBQ σε μέτρια φωτιά μαζί με το νερό.

Μόλις το νερό ξεκινάει και σιγοβράζει ρίχνετε το πρώτο κυβάκι βουτύρου μέσα ανακατεύοντας συνεχόμενα με ένα σύρμα σε κυκλικές κινήσεις και σε οχτάρια.

Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε το επόμενο και συνεχίζετε την ίδια τεχνική μέχρι να τελειώσουν όλα τα κυβάκια.

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτετε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και την αποσύρετε από την φωτιά.

Όταν τα portobello είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το BBQ σε ένα μπολ και ζεσταίνετε τα burger buns στο BBQ για 1-2 λεπτά.

Απλώνετε τα burger buns και τοποθετείτε τα υλικά με την εξής σειρά, 1 κουταλιά βουτυράτη σάλτσα, το spread αβοκάντο, το portobello, 1-2 κουταλιές βουτυράτη σάλτσα, τα πλευρώτους, το μαριναρισμένο αγγούρι, το μαριναρισμένο καρότο, άλλη μία κουταλιά βουτυράτη σάλτσα στο πάνω burger bun, κλείνετε τα burger και σερβίρετε.