ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 210 7725555, 18198

Δύο παγκόσμια Ρεκόρ Guinness από τις ΕΚΟ, Kosmocar-Volkswagen & Driving Academy

Οι τρεις ελληνικές εταιρίες συνεργάστηκαν και πέτυχαν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης, διασχίζοντας 9 ηπειρωτικά διαμερίσματα της Ελλάδας και πάνω από 1.577 χλμ εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στις 16-18 Οκτωβρίου 2013 η Kosmocar Volkswagen διέθεσε στο έμπειρο προσωπικό της Driving Academy, 2 αυτοκίνητα ένα Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion και ένα Volkswagen Golf 1.4 TSI 140PS με Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT), τα οποία ανεφοδίασε αντίστοιχα η ΕΚΟ με τα εξελιγμένα καύσιμά της ΕΚΟ Diesel Ekonomy και ΕΚΟ 95 Εkonomy. Τα ρεκόρ:

Guinness World Record χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα Diesel:  2,96 lt / 100 km

Guinness World Record χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα Βενζίνης:  3,42 lt / 100 km

Η πρώτη ομάδα είχε το Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion με οδηγούς τους Δημήτρη Χατζητόλιο και Νικόλα Παπαπάσχο, εφοδιασμένο με ΕΚΟ Diesel Ekonomy και κάλυψε την απόσταση των 1.577 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση diesel 46,75lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 2,96 lt/100 km. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν εξίσου η νέα τεχνολογία TDI και BlueMotion της Volkswagen, οι πλέον σύγχρονες τεχνικές οικονομικής οδήγησης της Driving Academy και βέβαια τα εξελιγμένα καύσιμα τελευταίας τεχνολογίας Ekonomy, που έφεραν την επανάσταση στα ελληνικά δεδομένα επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές καταναλώσεις. Η αφετηρία ήταν η πόλη της Αλεξανδρούπολης με τερματισμό την Κόρινθο και έκταση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό εθνικό δίκτυο.

Η δεύτερη ομάδα οδήγησε το Volkswagen Golf 1.4 TSI 140PS – ACT, με οδηγούς τους Θωμά Παπαπάσχο και  Γιάννη Τσιγκρή, εφοδιασμένο με EKO 95 Ekonomy, και κάλυψε την απόσταση των 1.592 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση βενζίνης 54,52lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 3,42 lt/100 km. Εδώ βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξαν η τεχνολογία TSI και Ενεργού Συστήματος Διαχείρισης Κυλίνδρων της VW, η εξαιρετική εφαρμογή των πρακτικών οικονομικής οδήγησης της Driving Academy και φυσικά, το εξελιγμένο καύσιμο ΕΚΟ 95 Ekonomy ένα καύσιμο που με τη βελτιωμένη σύνθεσή του, μειώνει αποτελεσματικά την συνολική κατανάλωση.

Τα δύο πληρώματα επιτηρούνταν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής από εξειδικευμένους συνεργάτες του Οργανισμού Guinness World Records, του ΚΑΠΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων δημόσιων φορέων. Στο τέλος της διαδρομής πιστοποιήθηκαν οι μετρήσεις ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων, η χιλιομετρική απόσταση που κάλυψε κάθε αυτοκίνητο αλλά και η ακρίβεια των στοιχείων μέσα από τις αυστηρές προδιαγραφές και οδηγίες του οργανισμού Guinness World Records. Ο οργανισμός, αφού αξιολόγησε όλα τα δεδομένα, τις μετρήσεις του εγχειρήματος, τις μαρτυρίες των επίσημων φορέων, το ολοκληρωμένο βίντεο της διαδρομής και τα δεδομένα των GPS, πιστοποίησε την επίτευξη και των δύο ρεκόρ.

Την απονομή των δύο σημαντικών βραβείων πραγματοποίησε την 1 Νοεμβρίου, ο απεσταλμένος κριτής του Guinness World Records, κος Mark McKinley.  


Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό, επικοινωνήστε με τα γραφεία τύπου της Kosmocar (κ. Θανάση Αγγελή – athagg@kosmocar.gr), της ΕΚΟ ΑΒΕΕ (κα. Αφροδίτη Ντουμάνη – ANtoumani@helpe.gr) και της Driving Academy (κ. Θωμά Παπαπάσχο – info@drivingacademy.gr)