ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 210 7725555, 18198

Θεσσαλονίκη 2

Η εγκατάσταση αποθήκευσης και εμφιάλωσης υγραερίου Βορείου Ελλάδος βρίσκεται στο Δήμο Μενεμένης στην οδό προς Καλοχώρι, σε μία έκταση 8,5 στρ., 8 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη. Στην εγκατάσταση στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία των Εγκαταστάσεων Υγραερίου Βορείου Ελλάδος. Επίσης, διαθέτει τεχνικό τμήμα εξειδικευμένο στην τεχνική υποστήριξη της εγκατάστασης, των βιομηχανικών πελατών και των πρατηρίων AUTO-GAS για τις περιοχές της βορείου Ελλάδος.
Η εγκατάσταση διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 660m3 και η ημερήσια δυναμικότητα εμφιάλωσης φθάνει τις 4.500 φιάλες με οκτάωρη απασχόληση. Στην εγκατάσταση εργάζονται περίπου 15 άτομα μόνιμης και προσωρινής απασχόλησης.
Στο χώρο υπάρχουν συνολικά έξι οριζόντιες κυλινδρικές δεξαμενές μέγιστης χωρητικότητας 110 m3 έκαστη. Οι δεξαμενές αποθήκευσης είναι δεξαμενές πίεσης, δηλαδή το προϊόν αποθηκεύεται σε υγρή μορφή στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όλες οι δεξαμενές είναι υπέργειες.
 
Ο ανεφοδιασμός της εγκατάστασης με υγραέριο (είτε μείγμα είτε προπάνιο) γίνεται με υπόγειο αγωγό 6΄΄ και μήκους 4.000 μ., ο οποίος συνδέει την εγκατάσταση με τα Διυλιστήρια Θεσσαλονίκης (ΕΛ.ΠΕ.). Στην εγκατάσταση Θεσσαλονίκης δεν διακινείται καθόλου βουτάνιο.
Το εμφιαλωτήριο έχει δυναμικότητα παραγωγής 4.500 φιαλών ημερησίως. Καλύπτει έκταση 550 m2 και πρόκειται για μια ανοικτή πλατφόρμα με μεταλλικό υπόστεγο. Το 2000 εκσυγχρονίστηκε ο μηχανολογικός του εξοπλισμός με μια επένδυση της τάξεως των 700.000 Ευρώ. Διαθέτει 2 σημεία εμφιάλωσης, ένα καρουζέλ μείγματος 12 θέσεων και μία σειρά εμφιάλωσης προπανίου 6 θέσεων. Το εμφιαλωτήριο είναι εξοπλισμένο με σύστημα πλύσης φιαλών, ηλεκτρονικό ανιχνευτή διαρροών (leak detector) και συρρικνωτικό μηχάνημα για τις δύο γραμμές εμφιάλωσης. Η παρούσα δυναμικότητα του ανέρχεται περίπου στις 3.500 φιάλες υγραερίου μείγματος και 800 φιάλες προπανίου σε ημερήσια βάση.

Η εγκατάσταση Θεσσαλονίκης λειτουργεί με βάση τις αυστηρές απαιτήσεις της νομοθεσίας (ΥΑ Αριθ. Δ3/14858/93, ΦΕΚ 477/Β/1-7-93) και τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και περιβάλλοντος (ΥΑΠ) της Ελληνικά Καύσιμα Ορυκτέλαια, σύμφωνα με την εταιρική πολιτική. Η εγκατάσταση διαθέτει μόνιμο πυροσβεστικό συγκρότημα με το πυροσβεστικό δίκτυο να είναι πάντα υπό πίεση. Όλες οι δεξαμενές είναι πιστοποιημένες από τον «Ελληνικός Νηογνώμων», ενώ εφαρμόζεται σύστημα συντήρησης βασισμένο στο πρόγραμμα SAP/PM (Plant Maintenance) σε όλο το ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό το οποίο εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και ασφάλεια της εγκατάστασης. Όλες οι δεξαμενές είναι πιστοποιημένες από τον «Ελληνικός Νηογνώμων», ενώ υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης στάθμης σε πραγματικό χρόνο.

Η εγκατάσταση επιτρέπει την αποθήκευση άνω των 30.000 φιαλών, ενώ παράλληλα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι δεξαμενών και υλικών για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Η εγκατάσταση Θεσσαλονίκης σήμερα εξυπηρετεί τις ανάγκες, εκτός του νομού Θεσσαλονίκης, των νομών της Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία διατηρεί στόλο οκτώ ιδιόκτητων και εργολαβικών βυτιοφόρων υγραερίου χωρητικότητας 8 έως και 19 τόνων για τη καθημερινή διανομή χύμα υγραερίου σε μεγάλους βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες. Επίσης, συνεργάζεται με συμβεβλημένους μεταφορείς Δ.Χ. για την μεταφορά και διανομή φιαλών υγραερίου στις παραπάνω περιοχές. Τέλος, οι φιάλες προωθούνται μέσω μεταπωλητών, οι οποίοι προσέρχονται, κυρίως με τα δικά τους αυτοκίνητα στην εγκατάσταση.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Εγκατάσταση Υγραερίου Καλοχωρίου
Στροφή Καλοχωρίου
ΤΚ: 570 09 - Μενεμένη- Θεσσαλονίκη
Τηλ: (2310) 75 14 21 ◊ Φαξ: (2310) 75 10 58