ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 210 7725555, 18198

Για τη Βιομηχανία

 • ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

  EKO CIRCULATING RM OIL 100, 150, 220, 320, 460

  Η σειρά EKO CIRCULATING RM OIL περιλαμβάνει ανώτερης απόδοσης ορυκτέλαια σχεδιασμένα για τη λίπανση των ελάστρων μη συστροφής στη βιομηχανία χάλυβα. Τα λιπαντικά της σειράς EKO CIRCULATING RM OIL συνδυάζουν τα άριστα χαρακτηριστικά διαχωρισμού του λιπαντικού από το νερό με το υψηλό επίπεδο προστασίας από τη φθορά, αποτελούν έτσι την κατάλληλη επιλογή και για βιομηχανικά κυκλοφοριακά συστήματα που λιπαίνουν έδρανα και γρανάζια.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: EKO CIRCULATING RM OIL 100: Morgan No-Twist Rod Mill Lubricant, Danieli 0.000.001 Type 21. EKO CIRCULATING RM OIL 100, 150, 220, 320, 460: DIN 51524 part 1 (HL), DIN 51517 part 2 (CL), AFNOR NF E 48-603 (HL), ISO 1158 HL, Schuler Pressem GmbH Hydraulic Oils DT55005.

  EKO HYDROLUB 100, 150, 220, 320, 460

  Η σειρά EKO HYDROLUB περιλαμβάνει λιπαντικά υψηλής ποιότητας ενισχυμένα με πρόσθετα κατά της οξείδωσης και κατά της σκουριάς. Τα λιπαντικά EKO HYDROLUB είναι σχεδιασμένα για την λίπανση υδραυλικών και κυκλοφοριακών συστημάτων, βιομηχανικών γραναζοκιβωτίων, συμπιεστών και για άλλες βιομηχανικές εφαρμογές στις οποίες δεν απαιτούνται λιπαντικά με πρόσθετα κατά της φθοράς και πρόσθετα υψηλών πιέσεων (EP).

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51524 part 1 (HL), DIN 51517 part 2 (CL).

  EKO CIRCOLUB 32, 68, 100, 150, 220, 320, 460

  Η σειρά EKO CIRCOLUB περιλαμβάνει άριστης ποιότητας αμιγή παραφινικά ορυκτέλαια σχεδιασμένα για βιομηχανικές εφαρμογές στις οποίες οι συνθήκες λειτουργίας δεν είναι ιδιαίτερα βαριές. Είναι κατάλληλα για τη λίπανση κυκλοφοριακών συστημάτων και εδράνων, για υδραυλικά συστήματα, ρουλεμάν και γραναζοκιβώτια για τα οποία συστήνεται αμιγές ορυκτέλαιο, για εσωτερικό πλύσιμο μηχανημάτων (flushing) και για κεντρικά συστήματα λίπανσης. Πληρούν τις απαιτήσεις λίπανσης κουζινέτων Morgoil.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51517 PART 2 (CL).
 • ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΩΝ

  EKO COMPRESSOR OIL P 32, 46, 68

  Τα λιπαντικά EKO COMPRESSOR OIL P είναι εξελιγμένα συνθετικά λιπαντικά βάσης πολυαλφαολεφίνης, σχεδιασμένα για περιστροφικούς και πτερυγιοφόρους συμπιεστές που λειτουργούν σε δύσκολες συνθήκες και με μεγάλα διαστήματα αλλαγών του λιπαντικού. Είναι κατάλληλα για συνεχή λειτουργία σε υψηλές θερμοκρασίες και για θερμοκρασίες εκτόνωσης έως 200°C.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51506 VDL.

  EKO COMPRESSOR OIL 46, 68, 100

  Τα λιπαντικά EKO COMPRESSOR OIL 46, 68,100 είναι άριστης ποιότητας λιπαντικά αεροσυμπιεστών απαλλαγμένα τέφρας, κατάλληλα για εφαρμογή σε όλους τους τύπους αεροσυμπιεστών, ανάλογα πάντοτε με τη σύσταση του κατασκευαστή. Το EKO COMPRESSOR OIL 46 χρησιμοποιείται κυρίως σε κοχλιοφόρους συμπιεστές και το EKO COMPRESSOR OIL 68 χρησιμοποιείται κυρίως σε εμβολοφόρους και πτερυγιοφόρους συμπιεστές.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51506 VDL.
 • ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

  EKO ROLLING OIL

  Τo λιπαντικό ΕΚΟ ROLLING OIL είναι ορυκτέλαιο υψηλής καθαρότητας, ειδικά σχεδιασμένο για μηχανές ηλεκτροδιάβρωσης (EDM). Είναι κατάλληλο για χρήση και σε εργασίες εκτράχυνσης (ξεχονδρίσματος) και φινιρίσματος και γενικά σε εφαρμογές κατεργασίας μετάλλων στις οποίες απαιτείται αμιγές λιπαντικό κοπής χαμηλού ιξώδους.

  EKO CUTTING FLUID NC 22, 32

  Τα λιπαντικά EKO CUTTING FLUID NC 22 και EKO CUTTING FLUID NC 32 είναι εξαιρετικής ποιότητας μη γαλακτωματοποιούμενα ορυκτέλαια χωρίς χλώριο, σχεδιασμένα για εφαρμογές κοπής και κατεργασίας σιδηρούχων και μη σιδηρούχων μετάλλων στις οποίες αναπτύσσονται υψηλά φορτία. Τα λιπαντικά EKO CUTTING FLUID NC 22, 32 είναι κατάλληλα για χρήση σε εργαλειομηχανές και γλίστρες.
 • ΓΡΑΣΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

  EKOGREASE SYNTHETIC EM2

  Το EKOGREASE SYNTHETIC EM 2 είναι ένα σύγχρονο συνθετικό γράσο βάσης πολυαλφαολεφίνης (PAO), με παχυντή σύμπλοκο λιθίου. Περιέχει αντιοξειδωτικά πρόσθετα, πρόσθετα κατά της διάβρωσης και EP/AW πρόσθετα τεχνολογίας βισμουθίου. Είναι κατάλληλο για χρήση σε εφαρμογές λίπανσης οχημάτων και στη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών σε συνθήκες υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51502: KPHC2N-40, ISO 12924: L-XD (F) DIB2.

  EKOGREASE Li-X EM3

  Το EKOGREASE Li-X ΕΜ 3 είναι σύγχρονο γράσο βάσης ορυκτελαίου με παχυντή σύμπλοκο λιθίου. Περιέχει αντιοξειδωτικά πρόσθετα, πρόσθετα κατά της διάβρωσης και πρόσθετα EP/AW. Είναι κατάλληλο για χρήση σε πολύ μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, ιδίως σε εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών σε οχήματα και στη βιομηχανία. Είναι κατάλληλο και για ρουλεμάν ηλεκτροκινητήρων και ρουλεμάν ανεμιστήρων

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51502 KP3N-30, ISO 6743 ISO –L-XCDEB3

  EKOGREASE COMP EP 0, 1, 2, 2.5, 3

  Η σειρά EKOGREASE COMP EP περιλαμβάνει γράσα υψηλής απόδοσης βάσης συμπλόκου λιθίου, ενισχυμένα με αντιοξειδωτικά πρόσθετα, πρόσθετα κατά της διάβρωσης και πρόσθετα υψηλών πιέσεων (EP). Είναι κατάλληλα για λίπανση μακράς διαρκείας, σε εφαρμογές σε οχήματα και στη βιομηχανία που χαρακτηρίζονται από υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας, με πολύ υψηλά φορτία και σε περιβάλλοντα με υγρασία και λάσπη.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51825 KP0N-30, KP1N-30, KP2N-30, KP2.5N-30, KP3N-20

  EKOGREASE Li-EP 0, 1, 2, 3

  Η σειρά γράσων EKOGREASE Li-EP περιλαμβάνει γράσα βάσης λιθίου ενισχυμένα με αντιοξειδωτικά πρόσθετα, πρόσθετα κατά της διάβρωσης και πρόσθετα υψηλών πιέσεων (EP). Είναι κατάλληλα για τη λίπανση ρουλεμάν και κουζινέτων σε πλήθος εφαρμογών στη βιομηχανία, στα οχήματα και στα αγροτικά μηχανήματα. Τα EKOGREASE Li-EP 0 και Li-EP 1 παρουσιάζουν πολύ καλή αντλησιμότητα σε χαμηλές θερμοκρασίες και είναι κατάλληλα για κεντρικά συστήματα λίπανσης και γενικά για εφαρμογές όπου απαιτείται καλή απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες. To EKOGREASE Li-EP 2 συστήνεται για εφαρμογές πολλαπλών χρήσεων και το EKOGREASE Li-EP 3 για εφαρμογές στις οποίες απαιτείται μεγαλύτερη προστασία από το νερό και από στερεούς ρυπαντές.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51825 KP0Κ-30, ΚΡ1Κ-30, ΚΡ2Κ-30, KP3K-20.

  EKOGREASE GP 2

  Το EKOGREASE GP 2 είναι γράσο μικτής βάσης λιθίου-ασβεστίου, ενισχυμένο με αντιοξειδωτικά πρόσθετα, πρόσθετα κατά της διάβρωσης και πρόσθετα υψηλών πιέσεων (EP). Είναι κατάλληλο για εφαρμογές λίπανσης σε χωματουργικό εξοπλισμό βαρέως τύπου που λειτουργεί σε περιβάλλοντα με υγρασία και σκόνη και για βιομηχανικές εφαρμογές που περιλαμβάνουν υψηλά φορτία και πιθανότητα απόπλυσης με νερό.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51825 KP2K-25.

  EKOGREASE LC2

  Το EKOGREASE LC 2 είναι γράσο βάσης ασβεστίου κατάλληλο για πλήθος εφαρμογών γενικής λίπανσης. Συστήνεται ως γράσο πολλαπλών χρήσεων για τη λίπανση εδράνων και μηχανισμών σε πλήθος εφαρμογών όπως για τη λίπανση των σασί αυτοκινήτων, για τη λίπανση γεωργικού εξοπλισμού και εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στις κατασκευές, για εργαλειομηχανές, κοπτικές μηχανές και τριβεία που λειτουργούν με χαμηλές ταχύτητες και χαμηλά φορτία

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51825 K2Κ-30

  EKOGREASE CHASSIS

  Το EKOGREASE CHASSIS είναι ημίρρευστο γράσο βάσης λιθίου, ειδικά σχεδιασμένο για κεντρικά συστήματα λίπανσης οχημάτων και για κεντρικά συστήματα λίπανσης στη βιομηχανία. Συστήνεται επίσης ως γράσο πολλαπλών χρήσεων ,σε ευρύ φάσμα εφαρμογών στις οποίες απαιτείται ημίρρευστο γράσο με βαθμό συνεκτικότητας NLGI 00.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51825 KP00Κ-30.

  EKOGREASE EM2

  Το EKOGREASE EM 2 είναι υψηλής ποιότητας γράσο λιθίου ενισχυμένο με αντιοξειδωτικά πρόσθετα και πρόσθετα κατά της διάβρωσης, το οποίο καλύπτει όλες τις απαιτήσεις γενικής λίπανσης οχημάτων και μηχανημάτων. Είναι κατάλληλο για τη λίπανση κουζινέτων και ρουλεμάν σε οχήματα και σε εξοπλισμό που λειτουργεί σε εφαρμογές εκτός δρόμου (γεωργία, κατασκευές, ορυχεία, λατομεία). Συστήνεται ιδιαίτερα για τη λίπανση των ρουλεμάν των ηλεκτροκινητήρων.

  EKOGREASE EM3

  Το EKOGREASE EM 3 είναι υψηλής ποιότητας γράσο λιθίου ενισχυμένο με αντιοξειδωτικά πρόσθετα και πρόσθετα κατά της διάβρωσης, το οποίο καλύπτει όλες τις απαιτήσεις γενικής λίπανσης οχημάτων και μηχανημάτων. Συστήνεται ιδιαίτερα για τη λίπανση των ρουλεμάν των ηλεκτροκινητήρων.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51825 K3Κ-30.

  EKOGRESAE MOLY 2

  Το EKOGREASE MOLY 2 είναι γράσο βάσης λιθίου ενισχυμένο με (3%) διθειούχο μολυβδένιο (moly). Περιέχει αντιοξειδωτικά πρόσθετα, πρόσθετα κατά της διάβρωσης και πρόσθετα κατά της φθοράς με αντοχή σε εξαιρετικά υψηλές πιέσεις (EP). Είναι κατάλληλο για πλήθος εφαρμογών λίπανσης οχημάτων, χωματουργικού εξοπλισμού και βιομηχανικών εφαρμογών. Το διθειούχο μολυβδένιο που περιέχει προσφέρει επιπλέον προστασία σε εφαρμογές λίπανσης μηχανικών εξαρτημάτων που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό φθοράς και σε εφαρμογές όπου δεν γίνεται συχνή αναλίπανση.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51502 KPF2K-30, ISO 12924 L-XC (F) CHB2.

  EKOGREASE FM

  Το EKOGREASE FM 2 είναι γράσο συμπλόκου αλουμινίου το οποίο παράγεται με φαρμακευτικά λευκά παραφινέλαια και πολυμερή και είναι ενισχυμένο με αντιοξειδωτικά πρόσθετα και πρόσθετα κατά της φθοράς (EP/AW). Το EKOGREASE FM 2 είναι ειδικά σχεδιασμένο για εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων στις οποίες υπάρχει πιθανότητα τυχαία επαφής με τα τρόφιμα.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51502 KP2K-20, ISO 12924 L-XB (F)CDB2.

  EKOGREASE OG

  To EKOGREASE OG είναι υψηλής ποιότητας γράσο λιθίου ενισχυμένο με πρόσθετα υψηλής πίεσης (EP) και γραφίτη, ειδικά σχεδιασμένο για ανοικτά γραναζοκιβώτια και αλυσίδες. Είναι κατάλληλο για χρήση σε ανοικτούς μηχανισμούς μετάδοσης υψηλών φορτίων που λειτουργούν με χαμηλές ή μεσαίες ταχύτητες σε εφαρμογές βαρέως τύπου.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51825 KP2K-30.

  EKOGREASE C-WR-2

  Το EKOGREASE C-WR 2 είναι σύγχρονο, υψηλής απόδοσης γράσο βάσης ορυκτελαίου και πολυμερούς, με παχυντή σάπωνα άνυδρου ασβεστίου. Περιέχει αντιοξειδωτικά πρόσθετα, πρόσθετα κατά της διάβρωσης και πρόσθετα EP/AW. Ο σάπωνας άνυδρου ασβεστίου, σε συνδυασμό με το ειδικό βασικό υγρό υψηλού ιξώδους με το οποίο παράγεται, καθιστούν το προϊόν κατάλληλο για την λίπανση ρουλεμάν υψηλών φορτίων που λειτουργούν σε περιβάλλοντα με υγρασία και διαβρωτικούς παράγοντες. Είναι κατάλληλο για εφαρμογές σε οχήματα, στη βιομηχανία, στη ναυτιλία, στις κατασκευές, στη δασοκομία και στη γεωργία. Θερμοκρασιακές περιοχές λειτουργίας -200C έως +1300C max +1300C.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51502 KP2K-20, ISO 6743 ISO-L-XBCIB2.

  EKO THERMOGREASE

  Το EKO THERMOGREASE είναι γράσο ανόργανης βάσης μπεντονίτη ενισχυμένο με αντιοξειδωτικά πρόσθετα και πρόσθετα κατά της διάβρωσης. Το EKO THERMOGREASE είναι ειδικά σχεδιασμένο για εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών στη βιομηχανία χάρτου, στη βιομηχανία γυαλιού, στη ζυθοποιία, στη βιομηχανία υφασμάτων και για αλυσίδες φούρνων. Είναι κατάλληλο και για τη λίπανση των ρουλεμάν των τροχών σε οχήματα με δισκόφρενα.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51502 K2Ν-30, ISO-L-XCDAB2.

 • ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΜΠΕΤΟΝ

  EKO FILM OIL B

  Το EKO FILM OIL B είναι λεπτόρρευστο υγρό με ειδική σύνθεση, ειδικά σχεδιασμένο για την επίχριση των μεταλλικών καλουπιών που χρησιμοποιούνται στο μπετόν. H χημική δράση η οποία αναπτύσσεται στην επιφάνεια μεταξύ του καλουπιού και του μπετόν βοηθά στην εύκολη αποκόλληση του καλουπιού, εξασφαλίζοντας λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια του τελικού προϊόντος, χωρίς λεκέδες και ατέλειες. Το EKO FILM OIL B είναι κατάλληλο για χρήση σε μεταλλικά, ξύλινα και πλαστικά καλούπια μπετόν.

  EKO FILM OIL

  Το λιπαντικό EKO FILM OIL χρησιμοποιείται σαν μέσο για τον εύκολο αποχωρισμό των ξύλινων ή μεταλλικών καλουπιών από το τσιμέντο. Το EKO FILM OIL εφαρμόζεται πάνω στα καλούπια πριν από την πλήρωσή τους με τσιμέντο. Τα συστατικά του αντιδρούν χημικά με το τσιμέντο σχηματίζοντας ένα διαχωριστικό φιλμ μεταξύ τσιμέντου και καλουπιού, το οποίο επιτρέπει την εύκολη αποκόλληση του καλουπιού όταν το τσιμέντο πήξει. Με τον μηχανισμό αυτόν το τσιμέντο δεν καταστρέφεται με την αφαίρεση του καλουπιού και η επιφάνειά του παραμένει λεία, χωρίς ατέλειες.

 • ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΜΕΙΩΤΗΡΩΝ

  EKO GEARLUB SYNTHETIC PG 150, 220, 320, 460, 680, 1000

  Η σειρά λιπαντικών EKO GEARLUB SYNTHETIC PG περιλαμβάνει πλήρως συνθετικά λιπαντικά μειωτήρων βάσης πολυαλκυλενογλυκόλης (PAG), σχεδιασμένα για χρήση σε κλειστά γραναζοκιβώτια και σε κυκλοφοριακά συστήματα που λειτουργούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες λειτουργίας. Τα λιπαντικά EKO GEARLUB SYNTHETIC PG παράγονται από ειδικά επιλεγμένες, διαλυτές στο νερό πολυαλκυλενογλυκόλες με άριστα χαρακτηριστικά απόδοσης κατά της φθοράς και της μικροψωρίασης και από πρόσθετα τελευταίας τεχνολογίας, με αποτέλεσμα τα τελικά προϊόντα να υπερκαλύπτουν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές των μεγαλύτερων κατασκευαστών μειωτήρων.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51517 PART 3 CLP, DAVID BROWN TYPE G LUBRICANT, SIEMENS SPECIFICATION FOR FLENDER GEAR UNITS

  GEARLUB SYNTHETIC 150, 220, 320, 460

  Η σειρά λιπαντικών EKO GEARLUB SYNTHETIC περιλαμβάνει εξαιρετικής απόδοσης, πλήρως συνθετικά λιπαντικά μειωτήρων βάσης πολυαλφαολεφίνης (PAO), ειδικά σχεδιασμένα για μειωτήρες και κυκλοφοριακά συστήματα που λειτουργούν σε εφαρμογές με πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας και πολύ υψηλά φορτία. Είναι κατάλληλο για πλήθος εφαρμογών στη βιομηχανία και στη ναυτιλία συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών ατέρμονων κοχλιών.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51517 PART III CLP-HC, US STEEL 224, FLENDER AG, ISO 6743/6 TYPE CKD

  GEARLUB F 68, 100, 150, 220, 320, 460, 680

  Η σειρά EKO GEARLUB F περιλαμβάνει ανώτερης απόδοσης λιπαντικά ορυκτής βάσης, τα οποία πληρούν τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές λιπαντικών βιομηχανικών γραναζοκιβωτίων, συμπεριλαμβανομένων των προδιαγραφών για τη βιομηχανία χάλυβα. Τα λιπαντικά EKO GEARLUB F εξασφαλίζουν μέγιστη προστασία από τη διάβρωση και απόδοση που υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών βιομηχανικών γραναζοκιβωτίων.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51517 PART 3 CLP, ISO 12925-1 (CKD), AGMA 9005-E02 (EP), SIEMENS REVISION 15 FOR FLENDER GEAR UNITS, DAVID BROWN S1.53.101 (E), AIST 224, JAPANESE NATIONAL SPECIFICATION JIS K 2219: 2006 (CLASS 2). MEETS KEY REQUIREMENTS OF CHINESE SPECIFICATION GB-5903 2011 AND SEB 181226.

  GEARLUB 68, 100, 150, 220, 320, 460, 680

  Η σειρά EKO GEARLUB αποτελεί μια εξαιρετικής ποιότητας σειρά λιπαντικών, σχεδιασμένη για βιομηχανικές εφαρμογές στις οποίες απαιτούνται λιπαντικά με πρόσθετα υψηλής πίεσης (EP). Χρησιμοποιούνται για τη λίπανση βιομηχανικών μειωτήρων συμπεριλαμβανομένων ατερμόνων κοχλιών και υποειδών γραναζιών, σε εφαρμογές όπου η θερμοκρασία λειτουργίας μπορεί να φτάσει μέχρι τους 90oC. Τα λιπαντικά EKO GEARLUB είναι κατάλληλα και για τη λίπανση ρουλεμάν και κουζινέτων, με την προϋπόθεση τα μέταλλα να μην προσβάλλονται από τα πρόσθετα υψηλής πίεσης (EP).

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51517 PART 3 CLP, DAVID BROWN S1.53.101 (E), AIST 224, AGMA 9005-E02 (EP).
 • ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

  EKO HYDROLUB HLP 22, 32, 46, 68, 100, 150

  Άριστης ποιότητας λιπαντικά υδραυλικών συστημάτων. Παρέχουν υψηλή προστασία από τη φθορά, εξαιρετική ικανότητα διήθησης από φίλτρα και συμβατότητα με τα ελαστικά παρεμβύσματα και τα επαργυρωμένα εξαρτήματα των αντλιών.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51524 part II HLP, ISO 11158 TYPE HM, ISO 6743/4 HM, CINCINNATI MACHINE P-68/70/69 (για τα VG 32,46,68 αντίστοιχα), DENISON HF-0, HF-1, HF-2, VICKERS M-2950-S / I-286-S, AFNOR NF-E 48-603 HM, U.S. Steel 127/136, VDMA 24318, SEB 181 222.  EKO HYDROLUB HVLP 32, 46, 68, 100

  Εξαιρετικά ενισχυμένα λιπαντικά με υψηλό δείκτη ιξώδους, για υδραυλικά συστήματα που λειτουργούν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών.
   
  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51524 part III HVLP, ISO 11158 TYPE HV, ISO 6743/4 HV, CINCINNATI MILACRON P-68/70/69 (για τα VG 32,46,68 αντίστοιχα), DENISON HF-0, HF-1, HF-2, VICKERS M-2950-S / I-286-S, US STEEL 127, AFNOR NF-E 48-603 HV, U.S. Steel 127/136, VDMA 24318, SEB 181 222.  EKO HYDROLUB 100, 150, 220, 320, 460

  Λιπαντικά κυκλοφοριακών και υδραυλικών συστημάτων, με πρόσθετα κατά της οξείδωσης και κατά της σκουριάς. Κατάλληλα και για συμπιεστές, βιομηχανικά γραναζοκιβώτια και για άλλες εφαρμογές στη βιομηχανία, σύμφωνα  με τη σύσταση του κατασκευαστή.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51524 part 1 (HL)


 • ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ

  EKO INSULATING OIL

  Το EKO INSULATING OIL είναι υψηλής ποιότητας ναφθενικό λάδι μετασχηματιστών ενισχυμένο με αντιοξειδωτικό πρόσθετο (inhibited), κατάλληλο για ελαιοδιακόπτες και μετασχηματιστές υψηλής τάσης.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : IEC 60296:2012, special applications, Corrosive tests: IEC 62535, ASTM 1275 method B and DIN 51353.

  EKO INSULATING OIL UNH

  Το EKO INSULATING OIL UNH είναι υψηλής ποιότητας ναφθενικό λάδι μετασχηματιστών χωρίς αντιοξειδωτικό πρόσθετο (uninhibited), κατάλληλο για ελαιοδιακόπτες και μετασχηματιστές υψηλής τάσης.Το EKO INSULATING OIL UNH παρουσιάζει υψηλή οξειδωτική σταθερότητα, πολύ καλές διηλεκτρικές ιδιότητες και παρέχει πολύ ικανοποιητική μεταφορά θερμότητας.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: IEC 60296:2012, general applications, Corrosive tests: IEC 62535, ASTM 1275 method B and DIN 51353.
 • ΠΑΡΑΦΙΝΕΛΑΙΑ

  EKO MED WHITE OIL 30, 55

  Η σειρά EKO MED WHITE OIL περιλαμβάνει άριστα διυλισμένα φαρμακευτικά παραφινέλαια που συμμορφώνονται με τις διατάξεις US FDA 21 CFR 172.878, για άμεση επαφή με τα τρόφιμα και US FDA 21 CFR 178620(a), για έμμεση επαφή με τα τρόφιμα. Χρησιμοποιούνται στην φαρμακευτική βιομηχανία σαν πρώτη ύλη για την παραγωγή αλοιφών, χαπιών μαλακτικών κ.λ.π, στη βιομηχανία καλλυντικών και γενικά σε κάθε εφαρμογή στην οποία απαιτείται υψηλή ποιότητα, καθαρότητα και μεγάλη χημική σταθερότητα. Το EKO MED WHITE OIL 55 χρησιμοποιείται επιπλέον στην βιομηχανία τροφίμων για την λίπανση μηχανικών μερών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: FDA 21 CFR 178.3620 (a), F.D.A. 21 CFR 172.878.

  EKO TECHNICAL WHITE OIL

  Το EKO TECHNICAL WHITE OIL είναι τεχνικό λευκό παραφινέλαιο το οποίο συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις καθαρότητας του Κανονισμού USA FDA 21 CFR 178.3620 (b) (Technical White Mineral Oil). Παρουσιάζει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Είναι κατάλληλο για χρήση ως λιπαντικό υφαντουργίας, ως φέρον υγρό για την παρασκευή φυτοφαρμάκων και για πλήθος άλλων εφαρμογών στις οποίες υπάρχει απαίτηση για λιπαντικό FDA (b).

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : USA FDA 21 CFR 178.3620 (b).


 • ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ

  PROCESS 845, 876

  Η σειρά EKO PROCESS αποτελείται από ορυκτέλαια υψηλής ποιότητας για την επεξεργασία του ελαστικού, φυσικού ή συνθετικού. Τα λιπαντικά EKO PROCESS βρίσκουν εφαρμογή και στην βιομηχανία πλαστικών.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: ASTM D2226 type 104 (B).

 • ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

  EKO SLIDE 68, 220

  Η σειρά λιπαντικών EKO SLIDE περιλαμβάνει λιπαντικά για τη λίπανση των οριζόντιων και των κατακόρυφων γλιστρών των σύγχρονων εργαλειομηχανών. Τα λιπαντικά EKO SLIDE μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη λίπανση των γραναζοκιβωτίων και των υδραυλικών συστημάτων των εργαλειομηχανών, όταν προβλέπεται από τον κατασκευαστή χρήση ενός λιπαντικού για όλα τα σημεία λίπανσης

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: DIN 51502 CG, CINCINNATI MILACRON

 • ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

  EKO THERMAL

  Το EKO THERMAL είναι ορυκτέλαιο μεταφοράς θερμότητας, το οποίο παράγεται από βασικά ορυκτέλαια υψηλής σταθερότητας και ειδικά επιλεγμένα πρόσθετα. Συστήνεται για χρήση σε κλειστά συστήματα σε θερμοκρασίες έως 315°C και σε ανοικτά συστήματα, όπου η μέση θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 150 °C. Είναι ειδικά σχεδιασμένο και για εφαρμογές ταχείας ψύξης μετάλλων (quenching oil).

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : ISO 6743-12 FAMILY Q

 • ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΣΤΡΟΒΙΛΩΝ

  EKO TURB R&O OIL 32, 46, 68, 100

  Υψηλής ποιότητας λιπαντικά στροβίλων για τη λίπανση των σύγχρονων αεριοστροβίλων και ατμοστροβίλων. Τα λιπαντικά EKO TURB R&O OIL είναι η πρώτη σύσταση σε εφαρμογές που απαιτείται σωστή λίπανση για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε περιβάλλον υψηλών θερμοκρασιών. Είναι ιδανικά για τη λίπανση ατμοστροβίλων και βιομηχανικών αεριοστροβίλων που χρειάζονται ορυκτέλαιο για τη λίπανσή τους. Επιπλέον, είναι κατάλληλα για υδραυλικά και κυκλοφοριακά συστήματα, γρανάζια, έδρανα και όπου αλλού χρειάζεται λιπαντικό με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντισκωριακές ικανότητες.

  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  : DIN 51515 Part 1 (L-TD), DIN 51524 Part 1 HL, ASTM D 4304 Type I, BS 489 (CIGRE), ALSTOM HTGD 90117, CEGB STANDARD 207001, GENERAL ELECTRIC GEK 32568F, GEK 107395A, GEK 28143A, GEK 46506D, SIEMENS TLV 9013 04.