ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 210 7725555, 18198

Εγκατάσταση Ασπρόπυργου

Η Εγκατάσταση αποθήκευσης και εμφιάλωσης Υγραερίου Νοτίου Ελλάδος, βρίσκεται στο 19ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, σε μία ιδιόκτητη έκταση 16,5 στρ. στο ύψος της παραλίας Ασπροπύργου. Στην Εγκατάσταση στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία των  Εγκαταστάσεων Υγραερίου Νοτίου Ελλάδος. Επίσης  εκεί εδρεύει το Τεχνικό Τμήμα που ασχολείται με την τεχνική υποστήριξη της Εγκατάστασης, των Βιομηχανικών Πελατών και των πρατηρίων  AUTOGAS για το Δίκτυο της Νοτίου Ελλάδος.Η εγκατάσταση Ασπροπύργου διαθέτει το κεντρικό εμφιαλωτήριο και τους μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας. Ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 3.000m3 περίπου και η ημερήσια δυναμικότητα σε εμφιάλωση ξεπερνά τις 8.500 φιάλες με οκτάωρη λειτουργία. Στην εγκατάσταση εργάζονται περίπου 20 άτομα μόνιμης και προσωρινής απασχόλησης.
Συνολικά υπάρχουν οκτώ δεξαμενές, μία εκ των οποίων είναι σφαιρική μέγιστης χωρητικότητας 2.084 m3 ενώ οι υπόλοιπες επτά είναι οριζόντιες κυλινδρικές, μέγιστης χωρητικότητας 110 m3. Η σφαιρική δεξαμενή χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποθήκευση υγραερίου μείγματος, ενώ οι κυλινδρικές δεξαμενές χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση προπανίου, βουτανίου ή μείγματος ανάλογα με τις ανάγκες ή τη διαθεσιμότητα. Οι δεξαμενές αποθήκευσης του υγραερίου είναι δεξαμενές πίεσης, δηλαδή το προϊόν αποθηκεύεται σε υγρή μορφή στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όλες οι δεξαμενές είναι υπέργειες.
Ο ανεφοδιασμός της εγκατάστασης με υγραέριο μείγμα γίνεται με υπόγειο αγωγό 6’’ και μήκους 4.000 μ., ο οποίος συνδέει την εγκατάσταση με τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου (ΕΛ.ΠΕ.).
 
Αντιθέτως, ο ανεφοδιασμός των κυλινδρικών δεξαμενών με καθαρό προπάνιο ή βουτάνιο γίνεται μόνο με βυτιοφόρα οχήματα.
Ο χώρος του εμφιαλωτηρίου καλύπτει έκταση 660 m2 και πρόκειται για μια ανοικτή πλατφόρμα με μεταλλικό υπόστεγο. Διαθέτει 2 σημεία εμφιάλωσης, ένα καρουζέλ μείγματος 20 θέσεων και ένα καρουζέλ προπανίου 10 θέσεων. Είναι εξοπλισμένο με σύστημα πλύσης φιαλών, ηλεκτρονικό ανιχνευτή διαρροών (leak detector) και συρρικνωτικό μηχάνημα για τις δύο γραμμές εμφιάλωσης. Η παρούσα δυναμικότητά του ανέρχεται περίπου στις 7.000 φιάλες υγραερίου μείγματος και 1.500 φιάλες προπανίου σε οκτάωρη λειτουργία.

Η εγκατάσταση Ασπροπύργου λειτουργεί με βάση τις αυστηρές απαιτήσεις της νομοθεσίας (ΥΑ Αριθ. Δ3/14858/93, ΦΕΚ 477/Β/1-7-93) και τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και περιβάλλοντος (ΥΑΠ) της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, σύμφωνα με την εταιρική πολιτική. Η εγκατάσταση διαθέτει μόνιμο πυροσβεστικό συγκρότημα με το πυροσβεστικό δίκτυο να είναι πάντα υπό πίεση. Όλες οι δεξαμενές είναι πιστοποιημένες από τον «Ελληνικός Νηογνώμων», ενώ υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης στάθμης σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, εφαρμόζεται σύστημα συντήρησης βασισμένο στο πρόγραμμα SAP/PM (Plant Maintenance) σε όλο το ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, το οποίο εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και ασφάλεια της εγκατάστασης.
Η εγκατάσταση επιτρέπει την αποθήκευση άνω των 40.000 φιαλών, ενώ παράλληλα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι δεξαμενών και υλικών για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Η εγκατάσταση Ασπροπύργου σήμερα εξυπηρετεί τις ανάγκες των νομών Αττικής, Πελοποννήσου, νήσων Κυκλάδων, Κρήτης, Κεντρικής Ελλάδος, Εύβοιας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία διατηρεί στόλο επτά ιδιόκτητων και εργολαβικών βυτιοφόρων υγραερίου χωρητικότητας 8 έως και 19 τόνων για τη καθημερινή διανομή χύμα υγραερίου σε μεγάλους βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες. Επίσης, συνεργάζεται με συμβεβλημένους μεταφορείς Δ.Χ. για τη μεταφορά και διανομή φιαλών υγραερίου στις παραπάνω περιοχές.
Τέλος, οι φιάλες προωθούνται μέσω μεταπωλητών, οι οποίοι προσέρχονται κυρίως με τα δικά τους αυτοκίνητα στην εγκατάσταση.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Εγκατάσταση Υγραερίου Ασπροπύργου
19ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου
ΤΚ: 193 00 - Ασπρόπυργος - Αττική
Τηλ: (210) 55 71 833 ◊ Φαξ: (210) 55 77 034
Τμήμα Πωλήσεων
Τηλ: (210) 77 25 521 ◊ Φαξ: (210) 74 87 856